Składniki:
roszponka
żółta papryka
pomidorki koktajlowe
ser kozi
orzechy włoskie
bagietka
oliwa z oliwek
Sos:
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
musztarda typu dijon
miód
sól, pieprz
Wykonanie:
W piekarniku opiekam bagietkę skropioną oliwą z oliwek.
Na chwilę przed końcem dodaję pokrojony na plastry kozi ser.
Z podanych składników przygotowuję sos.
Na talerzu rozkładam roszponkę, pokrojone pomidorki koktajlowe i żółta paprykę.
Całość skrapiam sosem.
Za wierzchu rozkładam ciepły ser i całość posypuję orzechami włoskimi.
Podaję z ciepłą bagietką.
I gotowe!
Z wersji piknikowej lub przeznaczonej do lunch boxu kozi ser podaję na zimno pokruszony lub w plastrach.
Sałatkę dodaję do akcji Śniadanie w maju w Barku "U Peli".
ale kolorowa :) wiosenna zawartość talerza!
OdpowiedzUsuńJosiu - przy okazji tej pysznej sałatki dziękuję Ci za udział w całej akcji śniadań majowych.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :)