Facebook

poniedziałek, 20 maja 2013

Wiosenna sałatka ze szpinakiem, miodowym sosem i prażonymi ziarnami

Składniki:
liście młodego szpinaku
liście endywi
pomidory koktajlowe
rzodkiewki
zielony ogórek
cebula
nasiona słonecznika i pestki dyni
Sos:
oliwa z oliwek
sok z cytryny
miód
pieprz
Wykonanie:
Pomidorki kroję na połówki, rzodkiewki i ogórka na plastry, a cebulę w piórka.
W misce łączę szpinak, endywię i warzywa.
Sałatkę skrapiam sosem i posypuję uprażonymi na suchej patelni ziarnami.
I gotowe!


Sałatkę dodaję do akcji Śniadanie w maju w Barku "U Peli".


Czas na piknik z home&you!Piechotą do lata...



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)