Facebook

poniedziałek, 14 maja 2012

Chlebek pita z warzywami i mozzarellą

Pomysł na szybką przekąskę. Można zjeść w domu na ciepło lub zapakować i zabrać ze sobą :) do pracy, na piknik czy wycieczkę rowerową.

Gorąco polecam !!!



Składniki:
chlebek pita
papryka żółta i czerwona
cukinia
cebula
mini mozzarella
pomidory koktajlowe
ogórek
bazylia
sól, pieprz
oliwa z oliwek
sok z cytryny

Wykonanie:
Paprykę kroję na duże kawałki. Cukinię i ogórka na plasterki. Pomidory koktajlowe i mini mozzarellę na połówki. Cebulę w ósemki.
Wszystkie warzywa przekładam do miseczki i polewam sosem przygotowanym z oliwy z oliwek, soku z cytryny oraz doprawionego solą i pieprzem do smaku. Odstawiam w chłodne miejsce na około kwadrans.
Na teflonowej patelni rozgrzewam odrobinę oliwy z oliwek i podsmażam na niej paprykę, cukinię i cebulę.
Chlebek pita podgrzewam w tosterze i napełniam  warzywami, mozzarellą oraz dekoruję bazylią.

I gotowe!

Można podawać z sosem czosnkowym.


 

Smakołyki na pikniki
Przekąski na SESJĘPomidorowe inspiracjeCzas na piknik 2012Kanapki, kanapeczki!



2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)