Składniki na 3 porcje:
- 600 ml mleka,
- 125 dag gorzkiej czekolady,
- 100 ml śmietany 30%,
- łyżeczka cukru pudru,
- łyżeczka cynamonu,
- 3 laski cynamonu.
Wykonanie:
Mleko podgrzewam na małym ogniu. Dodaję kostki czekolady i cynamon. Całość mieszam aż czekolada dokładnie się rozpuści.
Mocno schłodzoną śmietankę ubijam z odrobiną cukru pudru.
Do fliżanki wkładam laskę cynamonu i wlewam gorącą czekoladę.
Dekoruję bitą śmietaną i startą czekoladą.
I gotowe!
Mleko podgrzewam na małym ogniu. Dodaję kostki czekolady i cynamon. Całość mieszam aż czekolada dokładnie się rozpuści.
Mocno schłodzoną śmietankę ubijam z odrobiną cukru pudru.
Do fliżanki wkładam laskę cynamonu i wlewam gorącą czekoladę.
Dekoruję bitą śmietaną i startą czekoladą.
I gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)