Składniki:
- awokado
- tuńczyk w kawałkach (w sosie własnym lub w oleju)
- pomidor
- cebula
- jajko
- sok z cytryny
- oliwa z oliwek, ocet w białego wina
- sól, pieprz, cukier
Jajko ugotować na miękko, obrać i pokroić w ćwiartki.
Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić.
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Pomidora sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę.
Awokado obrać ze skóry, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i skropić sosem przygotowanym z łyżki oliwy z oliwek, łyżeczki octu z białego wina z odrobniną cukru, soli i pieprzu.
Sałatkę wyłozyć na talerz i udekorować jajkiem.
I gotowe!
musze wypróbować ten i wiele innych przepisów bo wyglądają bardzo apetycznie..:)
OdpowiedzUsuń