Składniki:
- wędzony łosoś
- mała cebulka
- natka kopereku lub pietruszki
- cytryna
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny
- awokado
- jajko
- majonez
- sól, pieprz
- pieczywo (najlepiej razowe)
Łososia i pietruszkę drobno siekam. Cebulkę obieram i kroję w drobną kostkę. Łososia łączę z cebulką i pietruszką. Skrapiam oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Nakładam na kromki ciemnego pieczywa.
Awokado kroję na kawałki i skrapiam sokiem z cytryny. Jajko gotuję na twardo i kroję na ćwiartki.
Na talerzu rozkładam awokado, jajko, chleb z tatarem i dekoruję kleksem z majonezu.
I gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)