Facebook

wtorek, 14 lutego 2012

Tatar z wędzonego łososia



Składniki:
  • wędzony łosoś
  • mała cebulka
  • natka kopereku lub pietruszki
  • cytryna
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • awokado
  • jajko
  • majonez
  • sól, pieprz
  • pieczywo (najlepiej razowe)
Wykonanie:
Łososia i pietruszkę drobno siekam. Cebulkę obieram i kroję w drobną kostkę. Łososia łączę z cebulką i pietruszką. Skrapiam oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Nakładam na kromki ciemnego pieczywa.
Awokado kroję na kawałki i skrapiam sokiem z cytryny. Jajko gotuję na twardo i kroję na ćwiartki.
Na talerzu rozkładam awokado, jajko, chleb z tatarem i dekoruję kleksem z majonezu.

I gotowe!















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)