Facebook

piątek, 24 lutego 2012

Jabłka pieczone z miodowo-orzechowym nadzieniem



Składniki:
  • jabłka
  • orzechy włoskie
  • migdały
  • rodzynki
  • miód
  • sok z cytryny
Wykonanie:
Orzechy włoskie i migdały siekam na drobne kawałki a rodzynki kroję na plasterki.



Odcinam końcówki jabłkom od strony ogonka i wydrążam je w środku.



Orzechy, migdały i rodzynki łączę z miodem i skrapiam sokiem z cytryny.


Jabłka wypełniam nadzieniem i przykrywam odciętą końcówą.




Piekarnik nagrzewam do 200 stopni.
Każde jabłko zawijam w folię aluminiową i wkładam do piekarnika na około 30 minut.

Po upieczeniu jabłka wykładam na talerze i polewam sokiem który wypłynął z jabłek.



I gotowe!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)