Czasami lubię zgrzeszyć w kuchni i zjeść tradycyjnego kotleta schabowego w panierce.
Dzisiaj prezentuję pomysł na nietypową panierkę.
Można w ten sposób opanierować schab, pierś z kurczaka a nawet ser.
Składniki:
schab
płatki kukurydziane
ziarna słonecznika
pestki dyni
sól, pieprz
jajko
olej rzepakowy
Wykonanie:
Schab oczyszczam, kroję w plastry i lekko rozbijam.
Na talerzu łączę pogniecione płatki kukurydziane, ziarna słonecznika i pestki dyni.
W miseczce rozkłócam jajko.
Każdy kotlet przyprawiam solą i pieprzem a następnie moczę w jajku i obtaczam w panierce.
Można równiez po przyprawieniu zacząć od obtoczenia schabu w mące, następnie w jajku i panierce.
Kotlety piekę z dwóch stron na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju rzepakowego.
I gotowe!
Potrawę dodaję do akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)