Mój sposób na zdrową rybę bez zbędnych kalorii.
Składniki:
świeży pstrąg
sól, pieprz, przyprawa do ryb
cytryna
Wykonanie:
Świeżego, wypatroszonego pstrąga oczyszczam i usuwam łuski.
Odcinam mu ogon i głowę.
Nacieram go solą, pieprzem i przyprawą do ryb.
"Do brzuszka" rybki można włożyć ulubione świeże zioła i kawałeczek masła.
"Do brzuszka" rybki można włożyć ulubione świeże zioła i kawałeczek masła.
Tak przygotowaną rybę zawijam w folię.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę około 20-30 minut.
I gotowe!
Podaję z plasterkiem cytryny.
Jako dodatek można podać sałatkę z pomidora, ogórka i cebuli z jogurtem naturalnym
lub
Rybę dodaję do akcji:
pstrąg to jedna z moich ulubionych ryb...ja lubię im do brzuszka trochę ziół włożyć i odrobinę masła ...rozmarzyłam się :):)
OdpowiedzUsuńMasz 100% rację!
UsuńFaszerowane brzuszki nadają ciekawego smaku.
Niestety tym razem mój zielniaczek świecił pustkami...ostała się ino bazylia ;)
mm rybka pieczona w folii jest świetna ;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam!