Facebook

piątek, 26 października 2012

Świeży pstrąg pieczony w folii

Mój sposób na zdrową rybę bez zbędnych kalorii.


Składniki:
świeży pstrąg
sól, pieprz, przyprawa do ryb
cytryna
Wykonanie:
Świeżego, wypatroszonego pstrąga oczyszczam i usuwam łuski.
Odcinam mu ogon i głowę.
Nacieram go solą, pieprzem i przyprawą do ryb.

"Do brzuszka" rybki można włożyć ulubione świeże zioła i kawałeczek masła.
Tak przygotowaną rybę zawijam w folię.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę około 20-30 minut.
I gotowe!

Podaję z plasterkiem cytryny.




lub





Rybę dodaję do akcji:


3 komentarze:

  1. pstrąg to jedna z moich ulubionych ryb...ja lubię im do brzuszka trochę ziół włożyć i odrobinę masła ...rozmarzyłam się :):)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Masz 100% rację!
      Faszerowane brzuszki nadają ciekawego smaku.
      Niestety tym razem mój zielniaczek świecił pustkami...ostała się ino bazylia ;)

      Usuń
  2. mm rybka pieczona w folii jest świetna ;)
    uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)