Facebook

środa, 15 lutego 2012

Sałatka z tuńczykiem i awokado


Składniki:
  • awokado
  • tuńczyk w kawałkach (w sosie własnym lub w oleju)
  • pomidor
  • cebula
  • jajko
  • sok z cytryny
  • oliwa z oliwek, ocet w białego wina
  • sól, pieprz, cukier
Wykonanie:
Jajko ugotować na miękko, obrać i pokroić w ćwiartki.
Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić.
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Pomidora sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę.
Awokado obrać ze skóry, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i skropić sosem przygotowanym z łyżki oliwy z oliwek, łyżeczki octu z białego wina z odrobniną cukru, soli i pieprzu.
Sałatkę wyłozyć na talerz i udekorować jajkiem.

I gotowe!


1 komentarz:

  1. musze wypróbować ten i wiele innych przepisów bo wyglądają bardzo apetycznie..:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)