Facebook

poniedziałek, 2 kwietnia 2012

Bułeczka z bazyliowym serkiem i pieczonymi pomidorkami


Składniki:
  • pełnoziarnista bułeczka
  • ser Bieluch naturalny
  • bazylia
  • sól, pieprz
  • pomidorki kotajlowe
  • przyprawa do pomidorów Kamisa
Wykonanie:
Bazylię drobno siekam i łączę z serkiem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Pomidorki kroję na połówki, posypuję przyprawą do pomidorów i zapiekam około 5-7 minut w piekarniku. Można podpiec również bułeczkę aby była chrupiąca.
Serek nakładam na bułkę. Na wierzch kładę gorące pomidorki i dekoruję listami bazyli.

I gotowe!



 

Zielnik Kuchenny 2012
SeromaniacyKanapki, kanapeczki!

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)