Facebook

sobota, 21 kwietnia 2012

Chałka z wiśniami na ciepło

Pomysł na czerstwą, albo zupełnie świeżą ;) chałkę.



Składniki:
  • chałka
  • jajko
  • mleko
  • cukier (kryształ i puder)
  • wiśnie mrożone
  • masło
Wykonanie:
Chałkę kroję na kromki i moczę w masie przygotowanej z rozkłóconego jajka z mlekiem i cukrem.
W rondelku, na małym ogniu podgrzewam wiśnie z odrobiną cukru.
Chałkę piekę na małym ogniu  na teflonowej patelni  z odrobiną masła.
Gotową posypuję cukrem i dekoruję wiśniami.

I gotowe!



5 komentarzy:

  1. genialnie wygląda! musiała być przepyszna ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chałka jak dla mnie to najlepsze pieczywo do takiego podsmażania - zużywam tak zwykle nadmiar dużych, upieczonych przeze mnie drożdżowych wypieków i zawsze smakują wybornie! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. chałka na francuski sposób:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ach, uwielbiam taką chałkę. Toż to śniadaniowa rozpusta nad rozpustami :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)