Facebook

czwartek, 5 kwietnia 2012

Jajecznica z pieczarkami i cebulką

Pomysł na niebanalną jajecznicę ;)


Składniki:
  • jajka
  • pieczarki
  • zielona cebulka
  • masło
  • sól, pieprz
  • pomidorki koktajlowe do dekoracji
Wykonanie:
Pieczarki oczyszczam, kroję na plasterki i duszę na odrobinie masła. Doprawiam do smaku solą.
Zazwyczaj robię tak z większą ilością grzybów. A potem ostudzone przechowuję przez kilka dni w lodówce i wykorzystuję do ulubionych potraw :)
Do miseczki wbijam jajka i rozkłócam je widelcem. Dodaję posiekaną dymkę i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Masę jajeczną wlewam na patelnię z pieczarkami i smażę aż osiągnie ulubioną przeze mnie konsystencję. Gotową jajecznicę przekładam na talerz, posypuję zieloną cebulką, dekoruję pomidorkami i podaję z pełnoziarnistym pieczywem.

I gotowe!



2 komentarze:

  1. z pieczarkami jeszcze nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  2. jajecznicę z pieczarkami i szczypiorkiem uwielbiam! ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)