Facebook

piątek, 6 kwietnia 2012

Grzybowe poduszeczki z francuskiego ciasta


Składniki:
  • ciasto francuskie
  • pieczarki
  • cebula
  • zółty ser np. cheddar
  • migdały
  • żółtko
  • mleko
  • sól, pieprz
  • masło
Wykonanie:
Pieczarki oczyszczam, kroję na plasterki i duszę na maśle. Dodaję drobno pokrojoną cebulę.
Na końcu mieszam grzyby ze startym żóltym serem i ściągam z ognia.
Ciasto kroję na dość duże prostokąty i smaruję roztrzepanym żółtkiem z odrobiną mleka.
Pośrodku każdego prostokąta układam pieczarki, zostawiając wolne brzegi.
Posypuję grubo posiekanymi migdałami.
Piekę ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Podaję na ciepło.

I gotowe!



Poduszeczki dodaję do 2 akcji kulinarnych:
Seromaniacy

5 komentarzy:

  1. wyobrażam się ich smak, pyszny, uwielbiam wszystko co z ciasta francuskiego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Josiu, ależ Ty szalejesz z tymi serami:D super przekąska:D

    OdpowiedzUsuń
  3. wyglądają świetnie! bardzo kuszące :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Sycące i proste danie :-) Podoba mi się dodatek migdałów, miła odmiana dla dobrze znanego smaku!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)