Moja propozycja na smaczną sałatkę lunchową.
Ciekawy pomysł jako drugie śniadanie w pracy.
Sałatkę można przygotować dzień wcześniej i przechowywać w lodówce.
Składniki:
W pudełku lunchowym układam mieszankę sałat, przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe i rukolę. Dodaję tuńczyka, posypuję ziarnami i natką i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Ocet mieszam z oliwą i doprawiam do smaku. Wlewam do specjalnego pojemniczka na sos.
I gotowe!
Sałatkę przygotowałam w ramach akcji Sałatki bez majonezu organizowanej na Durszlaku
przez Szymona autora bloga Facet i kuchnia.
Ciekawy pomysł jako drugie śniadanie w pracy.
Sałatkę można przygotować dzień wcześniej i przechowywać w lodówce.
- mieszanka sałat, rukola
- pomidorki koktajlowe
- tuńczyk w puszcze
- ziarna słonecznika i dyni
- oliwa z oliwek
- ocet z białego wina
- sól, pieprz
- natka dymki lub szczypiorek
W pudełku lunchowym układam mieszankę sałat, przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe i rukolę. Dodaję tuńczyka, posypuję ziarnami i natką i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Ocet mieszam z oliwą i doprawiam do smaku. Wlewam do specjalnego pojemniczka na sos.
I gotowe!
Sałatkę przygotowałam w ramach akcji Sałatki bez majonezu organizowanej na Durszlaku
przez Szymona autora bloga Facet i kuchnia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)