Facebook

środa, 14 marca 2012

Lunch box. Sałatka z tuńczykiem i ziarnami.

Moja propozycja na smaczną sałatkę lunchową.
Ciekawy pomysł jako drugie śniadanie w pracy.
Sałatkę można przygotować dzień wcześniej i przechowywać w lodówce.


Składniki:
  • mieszanka sałat, rukola
  • pomidorki koktajlowe
  • tuńczyk w puszcze
  • ziarna słonecznika i dyni
  • oliwa z oliwek
  • ocet z białego wina
  • sól, pieprz
  • natka dymki lub szczypiorek
Wykonanie:
W pudełku lunchowym układam mieszankę sałat, przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe i rukolę. Dodaję tuńczyka, posypuję ziarnami i natką i doprawiam do smaku solą i pieprzem.

Ocet mieszam z oliwą i doprawiam do smaku. Wlewam do specjalnego pojemniczka na sos.

I gotowe!


Sałatkę przygotowałam w ramach  akcji Sałatki bez majonezu organizowanej na Durszlaku
przez Szymona autora bloga Facet i kuchnia.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)