Facebook

czwartek, 22 marca 2012

Omlet z serem rokpol i pomidorami



Składniki:
  • 2-3 jajka
  • łyżka mleka
  • kilka plasterków sera rokpol
  • pomidor
  • kilka kaparów
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
  • masło
Wykonanie:
Na głęboki talerz wybijam 2 jajka i rozkłócam je widelcem, dodaję łyżkę mleka i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Do powstałej masy jajecznej wrzucam pokruszony ser ( zostawiam kilka plasterków) i szczypiorek.
Na dobrze rozgrzaną, teflonową patelnię wlewam jajka i smażę na maśle kilka minut na malutkim ogniu.
Co pewien czas lekko poruszam patelnią, aby omlet nie przywarł.
Kiedy masa lekko się zetnie wrzucam na górę plasterki pomidora, kapary i pozostały ser. Zapiekam pod przykryciem.
Omlet składam na pół i zapiekam jeszcze przez minutę. Gotowy zsuwam na talerz i posypuję szczypiorkiem.

I gotowe!



Omlet  przygotowałam w ramach 2  akcji kulinarnych:

Śniadanie Mistrzów organizowanej na Durszlaku przez Szymona autora bloga Facet i kuchnia.

Seromaniacy organizowanej na Mikserze przez Lenę autorkę bloga LenaGotuje

Seromaniacy

1 komentarz:

  1. Omlecik pierwsza klasa:)

    dzięki za dodanie wpisu do akcji SeroManiacy.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)