Składniki:
Ziemniaka gotuję na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Studzę i kroję na pół.
Skrapiam go oliwą i posypuję pieprzem. Układam na wyłożonej papierem do pieczenia brytfance i wkładam do nagrzanego na około 200 stopni piekarnika. Zapiekam około kwadransa.
Na gotowym ziemniaku układam plasterki cytryny, rybę i posypuję koperkiem.
Podaję ze śmietaną przyprawioną pieprzem i koperkiem.
I gotowe!
- ziemniak (najlepiej młody)
- plasterek cytryny
- wędzona ryba (ja użyłam makrelę ale można wykorzystać pstrąga, łososia, pitligę)
- koperek
- śmietana
- oliwa z oliwek
- sól,pieprz
Ziemniaka gotuję na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Studzę i kroję na pół.
Skrapiam go oliwą i posypuję pieprzem. Układam na wyłożonej papierem do pieczenia brytfance i wkładam do nagrzanego na około 200 stopni piekarnika. Zapiekam około kwadransa.
Na gotowym ziemniaku układam plasterki cytryny, rybę i posypuję koperkiem.
Podaję ze śmietaną przyprawioną pieprzem i koperkiem.
I gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)