Facebook

środa, 7 marca 2012

Wrapy z tuńczykiem, rukolą i słonecznikiem

Postanowiłam stworzyć nową kategorię i prezentować przepisy, które idealnie pasują jako lunch w pracy, szkole  i nie tylko ;)

Coś szybkiego i prostego w przygotowaniu, a jednocześnie sycące i zdrowe!

Dzisiaj padło na wrapy! Świetna alternatywa dla tradycyjnych kanapek.



Składniki:
  • wrap
  • majonez
  • tuńczyk w puszce
  • rukola
  • ziarna słonecznika
  • sól, pieprz
Wykonanie:
Wrapa smaruję majonezem, układam rukolę i tuńczyka. Doprawiam do smaku solą, pieprzem 
i posypuję ziarnami słonecznika.


Całość roluję.

I gotowe!




4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Pyszna w wyglądzie i smaku. Jest wiele sposobów na wrapy z tuńczykiem :) postaram się pokazać ich jak najwięcej ;)

      Usuń
  2. Też się do nich przymierzam, ale majonez musi iść w odstawkę:(

    OdpowiedzUsuń
  3. można z niego zrezygnować w ogóle albo zastąpić czymś innym np. pesto :) równie smaczne!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)